3 gouden tips om van jouw kerstfeest een succes te maken

De sint is nog maar net het land uit en hoor jij de bell's al jingelen? Voel jij ook de sfeer veranderen en kijk jij ook zo uit naar de feestdagen? Samen met vrienden en familie genieten van gezellige momenten bij een knapperend houtvuur, een lange wandeling maken om daarna op te warmen met een grote kop warme chocolademelk of de kersmarkten afstruinen en de sfeer opsnuiven langs eindeloze straten met kraampjes.

Of voel jij eerder stress opkomen als je aan de feestdagen denkt en zie je opeens al de zaken die je nog moet regelen om deze eindejaarsperiode te overleven? Het is inderdaad een niet te onderschatten kluif die afgewerkt moet worden alvorens je de deur achter je laatste gast kan toetrekken.

Daarom vind je hieronder mijn 3 gouden tips om ook van jouw kerstfeest een succes te maken:

❄ Zet je gasten aan het werk

Ja, je leest het goed, laat je gasten helpen en zorg er zo voor dat je zelf meer tijd kan doorbrengen met je gasten. Meestal sta je zelf meer in de keuken dan dat je bij je gasten bent en mis je zo een groot deel van de gezellige sfeer in huis.

Door je gasten een deel van het menu te laten bepalen en te bereiden zorg je ervoor dat jij ook kan genieten van een heerlijke maaltijd en gezellig mee kan tafelen zonder steeds je planning bij te houden.

Ons kerstfeest draait om gezellig samenzijn en iedereen draagt hier zijn steentje bij. Zelf zorg ik voor het aperitief met hapjes waarna ik mijn keuken overlaat aan mijn gasten. Iemand zorgt voor het voorgerecht, iemand het hoofdgerecht en nog iemand anders voor het dessert.

Door dit te doen heb je zelf niet alleen meer tijd om te genieten maar ook je gasten krijgen een goed gevoel, Jij bent namelijk niet de enige die applaus ontvangt, maar je deelt dit met de mensen die voor jou belangrijk zijn, en dit is waar kerst om draait..

❄ Bestel je kerstgeschenken reeds eind november

Door je geschenken reeds op voorhand te bestellen of aan te kopen vermijd je heel wat stress, Kerstmis nadert snel en zo hoef je je geen weg te slaan in de drukke winklestraat of sta je niet met lege handen als een populair geschenk reeds uitverkocht is.

Maak een lijstje met welk geschenk je aan wie wenst te geven samen met het budget dat je hieraan wenst uit te geven en werk dit systematisch af, Op die manier heb je al je kerstgeschenken tijdig in huis en onder je kerstboom.

Heb je geen tijd of zin om je geschenken zelf in te pakken, de meest winkeliers en online winkels doen dit voor jou.

❄ Begin op tijd!

Of dit nu je boodschappen, je tafelschikking of je menu is, wacht niet tot het laatste moment!

Bereid je menu voor en ga na wanneer je best naar de winkel trekt om je boodschappen af te halen, iedereen weet dat de feestdagen een druk moment zijn in de winkles. Koop reeds op voorhand de meeste zaken zodat je de dag zelf enkel nog de meest noodzakelijke en verse producten dient af te halen. Kijk zeker of er een mogelijkheid is om deze reeds te bestellen en af te halen, zo vermijd je lange wachtijden aan de kassa.

Begin reeds enkele dagen op voorhand met je tafelschikking, maak je tafel helemaal leeg en zet dan alles wat je tijdens je kerstfeest nodig zal hebben op je tafel; schalen, opdienkommen, wijnglazen, tafellaken, .. alles wat je die dag nodig zal hebben. Zo heb je ook menteen een overzciht en zie je meteen als iets ontbreekt.

De avaond voordien kan je reeds je tafel aankleden en decoreren, in de keuken kan je een plek vrijmaken om alle schalen en kommen, borden enz. klaar te zetten zodat je niet steeds moet zoeken in kasten. Je tafel is reeds klaar en daar hoef je je de dag zelf geen zorgen meer over temaken.

Met deze tips kan jij ook een succes maken van jouw kerstfeest want door al die drukte zouden we nog vergeten te genieten van deze gezelligste periode van het jaar. Het zijn niet de dure geschenken of het uitmuntende diner dat bijblijft maar het gevoel van samenzijn met de mensen om wie je geeft.

Wil je nog extra tips? kijk dan snel op mijn christmass-checklist en kijk of jij ook klaar bent om te genieten van de kerstdagen.

Jingle all te way

Saskia

#kerstfeest #kerstmenu #homemanagement #huishouden #kerst #gezelligheid #succes