Waar kan een VA (virtueel assistent) je ondersteunen

Een VA? Een virtueel assistent? Een freelance secretaresse?

Wanneer je deze termen hoort kan je je er wel iets bij voorstellen, maar wat is een virtueel assistent nu eigenlijk en wat kunnen ze voor jou en jouw onderneming betekenen.

Virtueel assistenten zijn er om jouw onderneming te ondersteunen met hun kennis en ervaring. Elke virtueel assistent heeft eigen talenten en expertises die ze graag delen met andere ondernemers. Een virtueel assistent werkt zelfstandig en ondersteunt zijn of haar cliënten met praktische zaken zodat deze ontlast worden van zaken die ze niet noodzakelijk zelf hoeven uit te voeren. Daarnaast geeft een virtueel assistent advies op maat om ook het bedrijf van hun cliënt te laten groeien.

Virtueel assistenten zijn veelzijdig en kunnen diverse domeinen binnen een onderneming behandelen, al naargelang hun kennis. Hieronder vind je alvast een korte opsomming waar je een virtueel assistent onder de arm kan nemen:

* evenementen organiseren

* boekhouding bijhouden

* factureren

* correspondentie verzorgen

* presentaties opmaken

* mailings versturen

* offertes opmaken, versturen en opvolgen

* social media marketing

* screenen van CV's

* personeelsbeheer

* agendabeheer

* en zoveel meer ...

Heb je andere taken die je liever uitbesteed, ga dan op zoek naar de geschikte virtueel assistent. Er is zeker iemand die je hierin kan helpen. Virtueel assistenten kennen in hun netwerk zeker iemand die ze je kunnen aanraden indien ze zelf de nodige kennis niet in huis hebben. Het doel van een virtueel assistent is en blijft jou als ondernemer zo goed mogelijk te ondersteunen.

#VA #virtualassistant #freelance #Administratie #outsoursing