Home management of waar het huishouden eigenlijk op neer komt ...

Om een huishouden te runnen dien je expert te zijn in vele domeinen, je bent kok, organizer, poetsvrouw, administratief bediende, telefoniste, taxichauffeur, enz... Het huishouden is dan ook een hele uitdaging. Wanneer dit vlot loopt en je alle eendjes op een rij hebt is dit goed vol te houden, echter is dit meestal niet het geval. De organisatie die hierbij komt kijken heeft maar een klein heuveltje nodig om te ontsporen en zorgt voor een kettingreactie. Als manager van je huishouden is het aan jou om dit terug op de rails te krijgen. Je home management is dan ook een full time job, waar je dag in dag uit mee bezig bent.

Home management is een mooie omschrijving om weer te geven wat het huishouden eigenlijk allemaal inhoud. Er wordt een pak geregeld, georganiseerd en opnieuw overdacht om de organisatie van je gezin rond te krijgen.

Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen kan je beroep doen op je hulptroepen die je op de meest efficiënte manier inzet om tot je uiteindelijk doel te komen. Oma's en opa's die bijspringen in het rondrijden van de kinderen, partners die de boodschappen kunnen afhalen, kinderen die misschien al enige taakjes kunnen overnemen, … Als manager dien je er dan ook voor te zorgen dat dit allemaal goed gepland en gecommuniceerd wordt, je dient een plan B, C en ook een plan D achter de hand te hebben wanneer er plots een kink in de kabel zit. Oma is ziek, je partner moet onverwachts overwerken, je zit vast in de zoveelste file op de snelweg, …

Het is dan ook goed om op deze onverwachte veranderingen in te spelen, en op voorhand na te denken hoe je in geval dat hierop kan reageren.

Momenteel vindt je overal wel een oplossing als je hier naar zoekt, je vindt georganiseerde opvang, poetshulpen, time-managers, organisers, enz... Het is goed om op dit netwerk te vertrouwen en hierop te bouwen, toch moeten we oppassen dat we niet alles uit handen geven en toch controle behouden zodat we op moment dat deze reddingsboeien wegvallen we niet uit koers geraken.

Binnen Administrivia heb ik hiervoor een aantal coachingtrajecten en e-books ontwikkeld om ook jou hierbij een houvast te bieden.

#huishouden #homemanagement #tijd #stress #coaching #administrivia #admini