Administrivia - Your Time, Our Goal

Je kent het wel, een dag van amper 24 uur die lang niet voldoende is om alles af te werken en de boel draaiende te houden. Je zet zaken opzij om er op een later "minder druk" moment naar te kijken. Plannen verdwijnen naar de achtergrond omdat je hier "even" geen tijd voor hebt en dit "straks" wel zal bestuderen.

Als ondernemer komt het hoofddoel van je onderneming natuurlijk op de eerste plaats en vereist dit ook het grootste deel van je aandacht. Steeds vaker komen hier echter meer en meer administratieve verplichtingen bij waar je als ondernemer tegenaan kijkt. Waardoor je ruimte om te ondernemen steeds kleiner wordt en je als ondernemer vaak meer tijd besteed aan de administratie van je onderneming dan aan het ondernemen zelf.

Gaat dit echt te ver en staat dit je expansie in de weg? Dan kan je op zoek naar oplossingen om je bedrijf toch verder te ontwikkelen. Je kan hier opteren om personeel aan te nemen die de minder aangename taken van je overneemt, zodat jij kan focussen op wat jij graag doet. Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende oplossing en wordt dan ook door de meeste bedrijven als vanzelfsprekend beschouwd. Een uitbreiding in de werkzaamheden wordt opgelost met een personeelsuitbreiding, dit kunnen vaste personeelsleden, interim krachten of tijdelijke werknemers zijn die stuk voor stuk hun kostenplaatje voor jouw onderneming met zich meebrengen. Je betaalt als werkgever immers niet enkel de gepresteerde uren, hier komen bonussen, vakantiedagen, extralegale voordelen, ... bij.

Je kan je dan ook afvragen of dit voor jou de ideale oplossing is. Is dit voor jou de meest effectieve en de meest interessante weg? Zeker wanneer dit geen voltijdse functie omvat is het interessant om je horizon te verruimen en te kijken of er andere mogelijkheden zijn om je hierin te ondersteunen.

De mogelijk om een virtueel assistent (VA) onder de arm te nemen blijkt voor veel ondernemers een simpele en doeltreffende oplossing. Virtueel assistenten zijn niet zomaar secretaresses die je inhuurt. VA's zijn volledig zelfstandige professionals die je ondersteunen en adviseren. Elke virtueel assistent heeft zijn eigen expertise opgebouwd in uiteenlopende domeinen en deelt deze kennis graag met zijn of haar klanten.

Om je te ondersteunen en met raad en daad bij te staan in het ondernemen heb ik Administrivia opgericht. Als virtueel assistent en ondernemer weet ik hoe kostbaar je tijd is, Mijn missie als virtueel assistent is dan ook je tijd zo goed mogelijk laten renderen. Het rendement, de vrijgekomen tijd, die je hieruit haalt kan je naar wens inzetten, je kan meer omzet gaan creêren of je kan meer tijd spenderen met je gezin. Administrivia maakt van jouw tijd een gezamelijk doel en gaat op zoek naar manieren om je als ondernemer te ondersteunen en te laten groeien door voornamelijk ondersteuning te bieden op administratief vlak maar ook met advies om jouw tijd zo efficiënt mogelijk in te delen.

#outsoursing #Administratie #virtualassistant #VA #freelance #zelfstandige #stress #tijd